Karob – Strąki chleba świętojańskiego

STRONKI-2Karob strąki chleba świętojańskiego – siła płynąca z natury

Karob – Twoje źródło energii

Smaczne i bogate w cenne składniki strąki chleba świętojańskiego są doskonałą przekąską dla osób aktywnych fizycznie.

Karob w tej postaci zawiera naturalnie występujące cukry, które szybko uzupełnią energię na przykład po intensywnym treningu.

Ponadto jest to naturalne źródło łatwo przyswajalnego magnezu, żelaza i fosforu, czyli minerałów, których najczęściej brakuje w naszej diecie. Jak każda roślina strączkowa karob jest bogaty w błonnik regulujący pracę układu pokarmowego.

10502067_735067876556487_6074549907434225548_n

Strąki chleba świętojańskiego – właściwości:

  • stanowią bogate źródło błonnika,
  • uzupełniają niedobory magnezu, fosforu i żelaza,
  • nie zawierają konserwantów ani żadnych sztucznych dodatków,
  • nie zawierają glutenu,
  • szybko dodają energii i zmniejszają uczucie głodu,
  • mogą sięgać po nie alergicy, weganie, wegetarianie.

Strączki można żuć jako smaczną przekąskę.

 

 

karob-straki-przod
Ulotka do pobrania: przód