Uwaga! Wysyłki z kategorii Produkty Bakra wysyłane są z innego magazynu niż pozostałe produkty, istnieje więc możliwość otrzymanie dwóch przesyłek. Nie powiększa to jednak kosztów kurierskich.
OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik (góra - dół) do 190 stopni Celsjusza
2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym
3. Wsyp mieszankę do miski
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny
6. Po upieczeniu wyjmij chleb z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1559 kJ/373 kcal
Tłuszcz - 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,4 g
Węglowodany - 39 g
w tym cukry - 1,7 g
Białko - 16 g
Sól - 1,7 g
INFORMACJA ALLERGENNA
Może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Parametry:
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
60
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
PIĘĆ PRZEMIAN (produkty spożywcze)
Kraj pochodzenia:
Polska
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
SIMPATIKO S.C. UL. ŁUŻE 20, 05-092 DĄBROWA
Masa netto (g):
500
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
8.00
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
26.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
5.50
Orientacyjny termin przydatności:
29.08.2026
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.